www.pecs2010.hu


PTE Egyetemi Könyvtár   LiBiNfO     
Katalógusok Szolgáltatások Könyvtári hálózatunk Elektronikus könyvtár Hírek
AZ AKADÉMIAI KIADÓ NAGYSZÓTÁRAI

A szolgáltatás az Akadémiai Kiadó Angol-Magyar, Magyar-Angol, Német-Magyar, Magyar-Német, Francia-Magyar és Magyar-Francia nagyszótárát, az Idegen szavak és kifejezések szótárát, a Környezetvédelmi lexikont, valamint az Új magyar irodalmi lexikont tartalmazza.

A klasszikus nagyszótárak a nagy elődök – Országh László, Halász Előd, Eckhardt Sándor – nyomdokain haladva készültek, de a 21. századra felújított szóanyagot tartalmazzák. Korszerű, szakszerű szókincset kínálnak, irányonként 90.000-190.000 címszóval, összesen közel 800.000 szócikkel. A szótárak felújítása során különösen nagy hangsúlyt kaptak a következő, manapság minden cégnél naponta használt szakterületek: közgazdaságtan, bank, tőzsde, nemzetközi kapcsolatok, informatika és média.

Az Idegen szavak és kifejezések szótára napjaink igényeihez igazodva gyűjti össze és mutatja be a magyar nyelvbe bekerült idegen szókészleti elemeket, tájékoztatást ad a nyelvünkben szokásos írásmódjukról és kiejtésükről, s számos szakmai és stílusbeli minősítéssel illusztrálja azt a szövegkörnyezetet, ahol helyesen és indokoltan használhatók. A szótár több mint 30.000 címszót tartalmaz.

Az Új magyar irodalmi lexikon az 1994-ben megjelent Új magyar irodalmi lexikon javított és bővített változata. A lexikon több mint 11.000 címszót tartalmaz.

Forrás: eisz.hu honlap

vendégkönyv telefonkönyv levelezés