www.pecs2010.hu


PTE Egyetemi Könyvtár   LiBiNfO     
Katalógusok Szolgáltatások Könyvtári hálózatunk Elektronikus könyvtár Hírek
DIGITÁLIS IRODALMI AKADÉMIA

1998 tavaszán a Petőfi Irodalmi Múzeum, akkori nevén a Magyar Irodalom Háza kitüntetett jelentőségű virtuális nemzeti intézmény, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapítását kezdeményezte. A DIA hálózatos megjelenítésre irányuló digitális könyvtár. Célja, hogy a kortárs magyar irodalom legjava és annak egyre bővülő köre egységesen kezelt adatbázisban legyen elérhető és ezzel megismerhető az érdeklődök számára a világ bármely pontján. Népszerűsíti a kortárs magyar irodalmat, segíti a kiemelkedő alkotások eljuttatását szélesebb közönséghez. Tagsága megbecsülést és rangot ad a kiváló kortárs írók és költők számára. Fontos célkitűzése az is, hogy a közönség számára nyújtott internetes szolgáltatás hiteles, minőségi szövegekkel történjen.

A DIA nyolc éven keresztül a mindenkori kulturális tárca támogatásával, a Nemzeti Kulturális Alapprogramhoz évente benyújtott pályázatok révén működött. Az évente megújuló program gazdája 2000 őszétől a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht. volt.

A DIA az Oktatási és Kulturális Minisztérium döntésével 2007 januárjától visszakerült a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezetébe, ahol megteremtődtek a hosszú távú működés feltételei. 2007 májusában a Múzeum élethosszig tartó szerződéseket köthetett a DIA tagjaival.

vendégkönyv telefonkönyv levelezés