www.pecs2010.hu


PTE Egyetemi Könyvtár   LiBiNfO     
Katalógusok Szolgáltatások Könyvtári hálózatunk Elektronikus könyvtár Hírek
REFWORKS

A RefWorks web alapú bibliográfia- és adatbáziskezelő, amely hivatkozásokat importál és integrál mindenféle forrásból (folyóirat, elektronikus katalógus, RSS stb.), amely képes személyes adatbázist létrehozni, amely egy kattintással különböző formátumú és stílusú bibliográfiákat állít elő, és amely által az információkat (bibliográfiákat stb.) meg lehet osztani a weben.

A szoftver célja egyrészt az, hogy különböző helyekről begyűjtsön bibliográfiákat, másrészt az, hogy különböző szabványokat cseréljen, harmadrészt az, hogy hivatkozásokat készítsen.

A RefWorks egy hivatkozást gyűjtő és kezelő online szolgáltatás, ami 2008. november 1-től elérhető (2008. december 1-ig) a PTE minden polgára számára. Regisztrálni csak egyetemi IP címről lehet, ehhez a Sign up for an Individual account című bejelentkezési űrlapot használja. Regisztrációt követően az adatbázis nem egyetemi IP-címekről is elérhető az intézményi csoportos jelszó (RWUPecs) beírását követően.

A RefWorks honlapján számos segédanyag található. A RefWorks Tutorial és a Quick-Start-Guide lépésről-lépésre vezetve mutatja be ezt a szolgáltatást.

Egyéni regisztráció:

(1) Látogassuk meg a weboldalt! http://www.refworks.com/!
(2) Kattintsunk a Login menüpontra!
(3) Egyénileg regisztráljon: Sign up for an Individual Account
(4) A megnyíló ablakban töltsük ki a formot!
(6) Amennyiben sikeresen regisztraltunk, megjelenik az üdvözlő szöveg.

Mindenkori belépés (sikeres regisztrációt követően):

(1) Látogassuk meg a weboldalt! http://www.refworks.com/!
(2) Kattintsunk a Login menüpontra!
(3) Adjuk meg a regisztrációkor elfogadott Logint és jelszót!
(4) Dolgozzunk, míg a rendszer engedi!
(5) Amennyiben nem PTE tartományból kívánja használni a szolgáltatást, a group kód megadásával be tud lépni (RWUPecs), vagy kapcsolódjon proxyval a hálózatunkhoz

További info:

Refworks – bibliografiakezelő szoftver
Krauz Adrienn (SZTE) ismertetője (pps)

vendégkönyv telefonkönyv levelezés