www.pecs2010.hu


PTE Egyetemi Könyvtár   LiBiNfO     
Katalógusok Szolgáltatások Könyvtári hálózatunk Elektronikus könyvtár Hírek
SCOPUS

A Scopus a világ egyik legjelentősebb absztraktokat, bibliográfiai adatokat, citációkat tartalmazó multidiszciplináris adatbázisa. Az adatbázis mintegy 5000 kiadó, közel 18.000 peer-reviewed folyóiratának, könyvsorozatnak több mint 3 millió konferenciaanyag referálásával, 41 millió bibliográfiai és idézési adatokat tartalmazó rekordot szolgáltat. 1960-tól napjainkig lehetővé teszi az irodalomkutatást valamint a citációk készitését.


(2011. november 1.)Otthonról is használható a SciVerse és a Scopus

A ScienceDirect és a Scopus használói saját maguk, könyvtárosi segítség nélkül állíthatják be egyéni távhozzáférésüket (SMRA - Self Managed Remote Access). Ez az elérési mód az intézményi email-lel rendelkező SD/Scopus használók számára jelent megoldást (pl.: @pte.hu); a nem intézményiek számára (pl. @gmail.com) nem vehetők igénybe.

Az adott egyetem minden ScienceDirect/Scopus-használója (intézményi email-címmel!) saját maga élesítheti távhozzáférését.

Az aktiválást követően a felhasználók a rendszerbe bejelentkezve akár otthonukból is hozzáférhetnek a SD / Scopushoz. Továbbá:

  • Nincsenek műszaki követelmények az intézmények részéről (pl. nincs VPN).
  • Az intézmény akár 100 egyedi e-mail címet is kizárhat a távoli hozzáférésből saját hatáskörben.
  • A visszaélés lehetősége sokkal kisebb, mint a szokásos admin eszközön keresztüli távhozzáférés ese-tén, mivel a account-ok most az intézményi e-mail címhez vannak kötve, azért használata jobban ajánlott.
  • Azoknál az Intézményeknél, melyek a hagyományos távhozzáférést kínálják, és most a saját kezelésűt igénylik, a meglévő profilok nem fognak változni.
  • Távoli elérés használata megfelel a szokásos használatnak.

További információ: http://www.info.sciverse.com/sciencedirect/releases_february2011

Tekintse meg videohelpünket

vendégkönyv telefonkönyv levelezés