www.pecs2010.hu


PTE Egyetemi Könyvtár   LiBiNfO     
Katalógusok Szolgáltatások Könyvtári hálózatunk Elektronikus könyvtár Hírek
Segédlet az Oxford Art Online használatához

A PTE tartományaiból elérhető egy új adatbázis, a Grove Art Online, mely a legjelentősebb online művészeti lexikon. Az adatbázis a képzőművészet minden területére kiterjed. Az adatbázis tartalmaz több mint 45 ezer cikket a képzőművészetről, iparművészetről és építészetről, 20 ezer életpályát, több mint kétezer illusztrációt és több mint 45 ezer műalkotásokhoz vezető linket. A Grove Art Online adatbázisa tartalmazza a harmincnégy kötetes The Dictionary of Art (1996) és a The Oxford Companion to Western Art (2001) teljes anyagát. Az elismert adatbázis a képzőművészet minden vonatkozására kiterjed - az ókori Egyiptom művészetétől az absztrakt expresszionizmusig. Az adatbázis képi és szöveges anyaga rendszeresen új tartalmakkal frissül .

A bemutató abból a célból készült, hogy bemutassa Önnek a Grove Art Online, szolgáltatásait és tartalmát, mely az Oxford Art Online használatával érhető el. A bemutató lépésről lépésre megismerteti Önt a Groove Art Online szolgáltatásaival. Megnézheti a bemutatót egyben is, de használhatja a tartalomjegyzéket a képernyő bal oldalán, hogy egy kattintással elérhesse az Ön számára szükséges információt.

Nézze meg videónkat! (11:53)
Kapcsolja be számítógépe hangszóróit is, hogy a kísérő szöveget is meghallgathassa!

Amennyiben a JavaScript opció le van önnél tiltva azt engedélyeznie kell! A video lejátszáshoz 10-es Flash Player szükséges! Töltse le az ingyenes programot, majd installálja fel gépére!

Reméljük, hogy bemutatónk segítségére lesz abban, hogy Ön a továbbiakban sikeresen és kényelmesen használhassa az adatbázist!

(1) Alternatív URL: A bemutató megtekintése új ablakban, 1024*768-as felbontásban! (Váltson teljes képernyőre - F11!)

Készült a PTE Egyetemi Könyvtár megbízásából
Pécs, 2009. február 12.

Az Oxford Art Online angol nyelvű bemutatójának felhasználásával fordította: Deák Máté
Közreműködött: Bartha Réka
Felolvasta és animálta: Ambrus Attila József

vendégkönyv telefonkönyv levelezés