Könyvajánló

Kiadó:
Magyar Könyvklub
ISBN:
963 547 547 0
Kiadás éve:
2001
Mű a katalógusban:

A csend fátyla

Miért ezt a regényt ajánlom? Azért, mert fontos könyvnek gondolom, mert egyike a kedvenc olvasmányaimnak. És azért is, mert csak kevesen ismerik ezt a csodálatos regényt. Regényolvasó létemre én sem hallottam a könyvről és írójáról mindaddig, amíg ajándékba nem kaptam. Engem már a címe is lenyűgözött: A Csend fátyla – érzelmeket, titkokat rejtő cím. Vágytam rá, hogy mielőbb beléphessek a világába. És nem okozott csalódást. Kevés könyv hatott rám érzelmileg olyan mélyen, mint ez a könyv. Sajnos a könyv szerzőjét sem ismerik hazánkban, holott sikeres írónő, akinek regényeit több nyelvre lefordították, számos európai és amerikai országban kiadták és több díjjal jutalmazták. Stílusát, mesélő hajlamát Garcia Marquezéhez hasonlítják. Van igazság ebben a megállapításban: a könyv olvasásakor bennem is hasonló érzések munkáltak.Deák Borbála könyvtáros, PTE Egészségtudományi Kar, Pécsi Képzési Központ Könyvtára A Száz év magány meghatározó olvasmányélményem volt a 70-es években. És „A Csend fátyla” is az. Mindkét könyvet többször is elolvastam, mindig találtam bennük új szépséget, mindig adtak új élményeket.

A „Csend fátyla” számomra ismeretlen világba, Iránba repített a történet olvasása so-rán. Elvarázsolt és megrendített ez a történet. Keveredik benne a valóság a szürreális eseményekkel, de az emberi érzések, örömök, fájdalmak nagyon is valóságosak, az ol-vasó számára is átélhetők.

A főszereplők nők, akik az őket gúzsba kötő körülmények ellenére küzdenek boldogsá-gukért, magukra vonva a környezetük haragját, megvetését is. És nem csak a környeze-tükkel, hanem saját magukkal is meg kell küzdeniük - és talán ez a legnehezebb számukra.

Nagyon szeretném, ha ez a varázslatos könyv minél több olvasónak nyújtana maradan-dó élményt.

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2012. november 21-én szerdán, 14.30 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!