Könyvajánló

Kiadó:
Cartaphilus
ISBN:
Kiadás éve:
2011
Mű a katalógusban:

Jane Eyre

Hogy volt-e köze a megállás nélkül zuhogó esőnek, no meg a még frissen kezembe nyomott félév előtti kémia bukásról szóló értesítőmnek ahhoz, hogy azon a délutánon egyszerűen nem tudtam kilépni a gimi kapuján vagy egyszerűen csak valami csoda folytán kerültem a könyvtárba, nem tudni. A következő pillanatban már minden erőmmel a hangtalan lépkedésre koncentrálva nézegettem a polcokat. És akkor mielőtt már indulni készültem volna hirtelen megláttam a sarokban egy szürke csíkos könyvet és rögtön az első sor után valami hihetetlen nyugalom lett úrrá rajtam. Szerencsre, hogy a végállomásig utaztam a busszal, mert valószínűleg észre se vettem volna, hogy le kell szállnom, annyira belefeledkeztem újdonsült könyvecskémbe.Kátai Dalma egyetemi hallgató, Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Véletlen lett volna, hogy azon a délutánon rátaláltam Charlotte Brontë gyöngyszemére? Magam sem tudom. Egy dolog azonban biztos. Jane története olyan kérdésekre adott választ, ami többet ér életbölcsességek tömkelegénél, s ami talán a legszebb az egészben az a tény, hogy nem misztifikál túl semmit, egyszerű és tiszta.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a csendet, minden vágyuk, hogy megismerjék milyen kalandokat élt át egy fiatal lány a viktoriánus korban vagy csak egyszerűen valami olyan élményre vágynak, ami megváltoztatja az életüket, úgy ahogy csak egy könyv képes.

A könyvajánló a PTE Egyetemi Könyvtára által a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban 2014. november 19-én szerda, 15 órakor megnyílt "MindenKép(p)en Olvasunk!" című olvasást népszerűsítő fotókiállításra készült!

(Forrás: Kátai Dalma egyetemi hallgató, Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar)