Könyvajánló

Kiadó:
Advent
ISBN:
963 9122 36 X
Kiadás éve:
1990
Mű a katalógusban:

Jézus élete

Számtalan megkapó, tanulságos történet és tudományos írás jutott eszembe a szép- és a szakirodalom világából, melyek érdemesek lennének az ajánlásra. Választásom mégis egy népszerű, az egyik legolvasottabb amerikai keresztény írónő, Ellen G. White, Jézus élete című művére esett, melynek megismerése meghatározó élményt jelentett számomra.A szerző a Bibliában található négy evangélium alapján kíséri végig Jézus Krisztus életének állomásait a születésétől a mennybemeneteléig. Mindezt olyan életszerű, magával ragadó stílusban teszi, hogy az olvasóban akarva-akaratlanul is vonzalom ébred a Szentírás központi alakja iránt, akinek élettörténete egyedülálló, emberi sorsokhoz nem hasonlítható. Személyében az önzetlen barátot, a megértő segítőt, a legnagyobb orvost, a legjobb tanítót és az önfeláldozó megváltót ismerhetjük meg, aki problémáinkra az egyedüli megoldást hozza.

Ahogy átéljük vele együtt rövid, alig több mint 30 évnek az eseményeit, ráébredünk, tőlünk sincs távolabb, mint az első századi emberektől, akik személyesen is találkozhattak vele. Felénk is ugyanazzal a figyelemmel, érdeklődéssel fordul, nekünk is választ szeretne adni életünk alapvető kérdéseire, és segítséget, útmutatást ad, hogy megtaláljuk helyünket, létezésünk értelmét a sokszor zavarosnak tűnő világunkban.

Tovább növeli a könyv értékét Ellen G. White alapos, mély bibliaismerete, melynek segítségével rávilágít az Ószövetségben található messiási próféciák teljesedésére Jézus életében.

Szívből ajánlom ezt a művet mindazoknak, akik maradandó értékek szerint szeretnék élni a mindennapjaikat, és szilárd, biztos alapokra vágynak.
 

Laiszné Nagy Annamária,
tanítónő, életmód tanácsadó,
okleveles teológus ajánlásával