Könyvajánló

Kiadó:
Helikon Kiadó
ISBN:
978-963-227-367-9
Kiadás éve:
2013
Mű a katalógusban:

Milyenek a magyarok?

Ha rossz napja van, vagy tegnap rossz napja volt, vagy csak egy kicsit ki szeretne kapcsolni pár percre, vegye a kezébe ezt a könyvet, olvasson el egy-két fejezetet, és máris jobb kedve lesz!

A Milyenek a magyarok? rövid történetek gyűjteménye rólunk, magyarokról.

A könyvben számos magyar tulajdonság kerül terítékre, néhány történetben magára fog ismerni. De ha bírja az önkritikát és az öniróniát, jót fog nevetni! A könyv általánosít, mégis elgondolkodtat arról, milyenek is vagyunk valójában. Az olvasás során saját hibáinkkal is szembe kerülünk. „Jajjj, tényleg, én is…!”

Milyen ez a könyv? Humoros, vicces, szórakoztató, görbe tükör, karikatúra a külföldiek által kreált sztereotípiákról és saját magunktól, rólunk – nekünk.

Volt szerencsém személyesen találkozni Lackfi Jánossal egy könyvbemutatón, és a kisiskolásoknak szánt rendhagyó irodalomórán. Mindkettő fantasztikus volt! A stílusa lehengerlő, magával ragadó, és „élőben” is igazán frappáns!

Jó fej, remek előadó, és ebben a könyvében ez mind-mind benne van velünk, magyarokkal együtt. Mi vagyunk. „Az asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem.” Benne vagyunk mindannyian, és „ha valaki e könyv olvastán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.”

Azért arra vigyázzon mindenki, hol olvassa, egy unalmas előadáson mégsem illik hangosan nevetni vagy sírni!

 

Barcza Zsuzsanna könyvtáros
ajánlásával

Pécsi Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont