Könyvajánló

Kiadó:
Európa
ISBN:
963 07 5745 1
Kiadás éve:
2012
Mű a katalógusban:

Sámán

Noah Gordon regénye a 19. század Amerikájába repít vissza minket. A könyv voltaképpen egy családregény, melyben a főszereplő Rob J. Cole orvosi pályafutását naplóin keresztül ismerjük meg, melyet fia, Sámán a különleges orvosdoktor olvas el apja halála után.

Az eseményekbe, apja életébe egy ködös tavaszi napon kapcsolódunk be, 1839-ben. Innentől kezdve Rob kalandos életútját követjük végig, melyben megismerjük az orvoslás iránti elhivatottságát, szerelmeit és útkeresését az indiánokon át a szegény negyed hálás írjein keresztül.

 

Fiának, Sámánnak a süketsége az ifjú orvost megviseli, tragédiaként éli meg, és a remekül megkomponált történeten keresztül bepillantást nyerünk egy siket taníttatásába, majd küzdelmeibe, hogyan állja meg a helyét a hallók világában. Természetesen az évtizedeket felölelő könyvben Észak és Dél számunkra jól ismert konfliktusa is kirajzolódik.

Számomra a könyv egy rendkívül ízlésesen fogalmazott családregény, mely megállja a helyét mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály körében. Meleg szívvel ajánlom azoknak, akik szeretik az izgalmakat, szerelmeket, kalandokat felölelő grandiózus könyveket.

Kiváló élményt nyújt mind a tengerpart mellett, a napernyők hűs árnyékában, akár egy pohár bor mellett a téli hűvös estéken, egy puha takaró alatt.

Varga Szilvia
intézeti adminisztrátor ajánlásával
(PTE ETK Egészségtudományi és Védőnői Intézet)